Het meisje en de duimpiano.


Ik lig onder de tent, Ana ligt tegen mij aan. Ik voel de wind in onze haren. Voor ons zit een meisje van 9 op mijn duimpiano zo rustig te spelen. Ik besef hoe mijn ritme in overdrive is vergeleken met het ritme van dit kind. Ze tokkelt de ene mooie klank na de andere. De melodie is perfect. Het is de eerste keer dat ze zo een instrument ziet en aanraakt. Rond mij spelen de kinderen in het bos verstoppertje.

Elke dag komt er wel een kind naar me toe iets vertellen of vertrouwt me iets toe. Een jongen van 10, vandaag voor het eerst in het speelbos, rent weg, het bos uit en de straat op. Uit onvermogen met het conflict om te gaan, dat net gebeurd was. Misschien niet goed wetend hoe voor zichzelf op te komen. Ik volg hem en vraag of ik naar hem mag luisteren. De rest van de dag blijk ik zijn dikste vriend, al heel de dag volgt hij mij, hangen we de hangmat op, speelt hij met de jongen waar hij mee in conflict was, vraagt hij of ik écht schilderijen maak en of hij die mag zien. En of hij ook eens op de duimpiano mag. Hij straalt.

Wat een zegen dat ik dit mag doen.

Beluister hier het stukje.

RECENTE POSTS: