1 minuut in je blootje.

“When eye contact between two people is initiated and maintained, an invisible energetic circuit is established between the two participants, dissolving the barriers that ordinarily separate them from each other, drawing them ever closer into a shared awareness of union.” Will Johnson

Wonende op een rustige groene plek buiten de stad én van thuis uit werkend kan een heleboel voordelen hebben.

Maar ik kan me er soms ook echt eenzaam voelen.

Mijn honger naar interactie en verbinding is groot. Gelukkig ben ik daar niét alleen in.

Zaterdag 23 september vindt in zowat alle steden van de wereld het worldwide eye contact experiment plaats, waarbij je gedurende 1 minuut met iemand anders die je niet kent oogcontact hebt. Want zo staat op de website: ‘this experience allows you to be the change you wish to see in the world by creating an authentic, loving and respectful platform for human connection to flourish in public. When we feel connected to each other, we feel more peaceful, more open and less alone. Sharing one minute of eye contact enables all of this to flow without the need for even speaking the same language.'

In zo’n minuut ontstaat er ruimte voor elkaar. Ruimte om jezelf te laten zien. Zonder facade. Gewoon zoals je bent, verbonden als mens met een ander mens, in al je kwetsbaarheid met al je twijfels en onzekerheid, verdriet en medevreugde.

In oogcontact kan ik de ander horen en zien, écht snappen. Zonder oordeel of interpretatie, zonder iets terug te 'moeten' zeggen of een oplossing te bedenken.

Ik kan mij gehoord en gezien voelen, zonder iets te moeten uitleggen met woorden waarin ik toch maar zou verstrikt raken.

Er is alleen ruimte, bewustzijn en liefde tussen 2 harten, 2 zielen.

Als je mee wil doen : je kan je hier inschrijven.

Ik zit in Antwerpen. Misschien tot dan? Knipoog!

RECENTE POSTS: