Wie helpt Pim naar Afrika?


Dit is Pim.

Pim (28) gaat naar Afrika.

Op z’n skateboard.

Pim houdt van risico’s.

Met zijn DIY skatemerk ‘Pomsy’ onder de arm gaat deze jonge ambitieuze filmmaker

een roadtrip-documentaire maken en dat skatend door Afrika.

‘Ik wil een verhaal vertellen over Afrika en de opkomende skatecultuur. Ik wil laten zien hoe skateboarden invloed heeft op sociale problematiek in verschillende gebieden en wat de drijfveer is van skaters in Afrika. Er is vaak geen geld voor nieuwe boards en de aanleg van parkjes, maar ze vechten daar gepassioneerd voor. Die passie wil ik in beeld brengen.’"

Verder is het ook een verslag van zijn avontuur. “Zo avontuurlijk ben ik niet, ik heb nog nooit gelift bijvoorbeeld.” Pim is vegetarisch en besefte dat die ‘luxe’ onderweg wat lastig zou zijn: “Misschien moet ik alvast gaan wennen om kip te eten?”

Kort na zijn verjaardag, eind september, stapt hij in zijn geboortedorp Ansen (Drente, NL) op zijn skateboard en begint de tocht naar Zuid-Afrika. Acht maanden later denkt hij aan te komen. ‘Ik zal veel liften en waar het kan natuurlijk mijn skateboard gebruiken om me te verplaatsen.'

Via Barcelona (skatecapital) trekt hij langs de westkust van Afrika via Zambia tot in Kaapstad : “Vanaf Kaapstad vlieg ik terug”.

Dit stukje draag ik op aan alle jonge mensen die de guts hebben om zo moedig te zijn als Pim en net als hij voor hun droom durven gaan.

En ik doe een warme doch stevige oproep om Pim te steunen.

Het geld is voor z’n eten onderweg en de reis terug.

Hier is de link naar zijn crowdfunding .

Of koop één van deze funkyultracoolefriskleurtjerock’nroll’nskate- shirts die ik gemaakt heb voor hem:

Ze kosten 20 eur.

Ze zijn er voor vrouwen, mannen,

en kids (6jr, 8 jr, 10 jr en 12r) !

De opbrengst gaat uiteraard naar Pim.

Stuur me een mailtje met je maat door, dan stuur ik er een op.

"Toen ik Pim ontmoette was ik direct onder de indruk van wat hij uitdraagt; hij heeft veel te vertellen en zijn natuurlijke vermogen om je mee te nemen in zijn ‘Do it Yourself ‘ filosofie, is ongekend bijzonder. Ik geloof in de kracht van zijn makerschap, vermogen om te verbinden en uit te dragen waar de skatecultuur wereldwijd voor staat. " (Marjolein Saelman, manager van Pim)

RECENTE POSTS: