Op de thee bij een tegenvoeter

Als ik een gat graaf dwars door de aarde, waar zou ik dan uitkomen?

Ik luister en roep : “Hallo is daar iemand?” Ik kan natuurlijk ook een guts water in mijn gezicht krijgen . Of misschien springt er een krab uit. Die kans is groot. Alleen wat inwoners van de noordkant van Zuid-Amerika bereiken land. Die komen ergens in China uit. En ook Portugezen en Spanjaarden komen droog over: zij belanden in Nieuw-Zeeland.

Ik laat een mandje zakken aan een touw met verse aardbeien uit de tuin. Als een uitnodiging. Of ik kan ook meteen op verkenning gaan en een capsule bouwen die me naar de andere kant schiet. Wat lijkt het me heerlijk om zo te kunnen reizen en nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten.

Wat een spannende verrassing moet dat zijn.

Ik zou dan heel veel tunnels graven in de tuin. Elke tunnel brengt me naar het tegenoverliggende deel van de aardbol.

Elke dag zou ik dan even langsgaan om een kopje thee te drinken bij een andere tegenvoeter.

En om te vieren nodig ik ze allemaal uit voor een feest. En als het donker wordt dan dalen ze weer af naar de andere kant .

Want daar schijnt dan weer de zon.

Ontdek hier welke plek op aarde precies onder jou ligt.

RECENTE POSTS: