We kapen het kasteel!


Achter het kasteeltje van Wemmel, een randgemeente van Brussel, ligt een idyllisch plekje met een vijver, een eilandje, een bruggetje naar dat eiland, een podium met amfitheater. Vanaf heden zal dit plekje elke zondag vreedzaam en vrolijk bestierd worden door een bende piraten. Onder de noemer ChâtO.

Hoofdpiraat Stijn de Witte vroeg me een tijdje terug om dit feestje mee op te starten. Ik had mijn twijfels. Ik heb niks met Wemmel en ken er niemand, behalve mijn oma en Stijn zelf dan. Hoe kan ik daar dan mijn schouders onderzetten?

En dat is nu juist de kern van het probleem, zegt hij. De nood aan verbinding heerst overal en beperkt zich niet tot een gemeente. Decennialang zijn we gekneed om op ons eigen te zijn, ieder voor zich. Eigen huisje, eigen tuintje, eigen familie, vrienden, collega’s en een eigen tv om ons eigen serietje op te zien.

En ja, hij heeft gelijk. Ik heb eigenlijk ook steeds meer behoefte aan contact buiten mijn vertrouwde cirkeltje. Aan een spontane ontmoeting, aan zomaar een gesprek met iemand die ik niet ken. Aan samenleven. Met de nadruk op ‘samen’ én ‘leven’.

In sommige steden is dat al heel gewoon. Maar in veel gemeentes blijft het op straat na 18u akelig stil, zijn de parken overdag leeg, en wordt er op bus of tram meestal gezwegen.

Vandaar dus ChâtO.

Verenigingen worden van harte uitgenodigd om activiteiten te organiseren. Muzikanten en jeugdbewegingen brengen leven in de brouwerij.

Deur aan deur gaan we mensen uitnodigen om mee te komen picknicken. Elke zondag vanaf de lente tot de herfst. En om een zelfgebakken cake mee te nemen en uit te delen. Omdat dat tof is om te doen. En gewoon voor het plezier van het samenzijn. Dus u weet mij voortaan te vinden op zondag! Neem gerust uw buren mee.

Op de ChâtO Facebook pagina vindt je de nodige informatie en events.

RECENTE POSTS: