Het langste feestje

16 Dec 2016

Een nieuwe dag lonkt. Daarom sta ik elke dag om 6u op. Om dat feestje voor te bereiden. 

Wat ga ik vandaag creëren? Wie wil ik vandaag zijn? Waar kies ik vandaag voor?

En: Wat zal mij raken of verwonderen? Waarin vind ik vreugde vandaag? Wat heb ik nodig om mijn beste zelf te zijn? Welke les heb ik te leren? Een samenspel van focus en loslaten. Van controle en overgave. Van mannelijk en vrouwelijk. Van doen en zijn.

 

En aandacht is de partyhost. Zonder aandacht gaat er véél aan je voorbij.

Het is precies dat gevoel van wanneer je een feestje geeft en het voor je ’t weet al voorbij is, omdat je alleen maar aan het rennen en bedienen was. Met aandacht kan je anders kijken en meer zien, je laten raken of iemand blij maken. De dingen écht intens doen en beleven. In het nu, in een staat van zijn.

Een truc die ik geleerd heb is mij ‘ s morgens voor te nemen om gedurende heel de dag om het kwartier 1 x diep in te ademen. Die brengt me zo weer in het hier en nu.

 

Sommige dagen zijn géén feestje. Vandaag bijvoorbeeld. Dan is chaos en onrust mij voor. Daar kan ik mij heel slecht over voelen. Of ik kan die weerstand loslaten zodat er ruimte komt. Ik ben niet voor niks van het Ministerie van Positieve Zaken. Dus kies ik voor overgave. Aan wat ik voel, aan mijn lijf, aan verdriet, aan frustratie. Aan de natuur (waar ik dan in ga wandelen). Aan het bestaan.

 

 

Please reload

RECENTE POSTS:

20 Apr 2018

11 Jan 2018

Please reload

  • Facebook - White Circle

HET MINISTERIE VAN POSITIEVE ZAKEN 2016

Het Ministerie Van Positieve Zaken wil van deze wereld een blijere plek maken. En dat doet het door te inspireren, te verbinden, te vieren en te werken. We zetten onze talenten in voor mensen, organisaties en bedrijven die hetzelfde doel voor ogen hebben.