Do the ninjasterknuffel!


We need 4 hugs a day for survival. We need 8 hugs a day for maintenance. We need 12 hugs a day for growth. Virginia Satir

Thuis doen we aan ninjasterknuffelen. Met z’n vieren, van bovenuit gezien, een stervorm met vier punten. (vandaar Toon's uitvinding ninjasterknuffel). We pakken elkaar dan heel lang blij en stevig vast

En zijn dan aan het tanken: oxitocine, serotonine en al die andere geluk- en antistress-stofjes.

Maar ook (zelf)vertrouwen, zelfwaarde, veiligheid. Het is een reset in ons zenuwstelsel.

Ik leer om te geven en te ontvangen. Ik word socialer en krijg een groter gevoel van er bij te horen.

Het is als mediteren en lachen tegelijkertijd. Het leert je loslaten, haalt je uit je hoofd en zet je weer in het moment. Zo kunnen we alle vier de dag blij in. Daarbovenop werkt het als een synergie: één en één is drie. Al die goeie vibes katapulteren we de kosmos in.

Als het aan Ana ligt knuffelt ze het liefst de hele dag door. Ik heb al vaak gedacht om mij op scholen aan te melden als officiële knuffeljuf. Iedereen mag dan een knuffel komen halen. En pas op, ik ben daar ook écht heel erg goed in. Wist je dat na 2 minuten knuffelen de ademhaling en hartslag van beide knuffelaars, afstemmen op elkaar en 1 worden? (dit verzin ik niet).

Pure liefde, pure chemie.

RECENTE POSTS: