Een antwoord op (bijna) elke vraag

Het brood is op. Ik stap in de auto om naar de bakker te rijden. Ja beter de fiets, I know , maar het is een feestdag dus voor je't weet begin je aan een fietstocht van de ene gesloten bakker naar de andere. En het is een dag waaruit ik nog véél wil halen. Zodoende. Maar dan rijst de vraag: rij ik naar links, of naar rechts? Want aan beide kanten ligt een bakker. Welke kant kies ik?

Op zo'n moment doe ik steevast beroep op mijn intuïtie. Die laat me zelden in de steek. Ik stel mezelf heel simpel de vraag: "ga ik naar rechts? " en dan voel ik. Voel ik een nee, dan vraag ik : "ga ik naar links?" en dan voel ik weer; ik voel een ja. Zodus rij ik naar links.

Twijfel is negatieve energie, en daar kan je beter uitblijven. Als je twijfelt, stel jezelf dan de vraag: Is het een goed idee om (.. vul in...)? of nog preciezer; is het voor mij een goed idee om (.. vul in...)? en dan voel je. Je voelt vanzelf een ja of een nee opkomen. Wat je ook kan doen is het spiertesten:

je staat gewoon rechtop, stelt in jezelf de vraag en dan kijk je of je lichaam naar voor of naar achter helt. naar voor betekent ja , naar achter is een nee.

Je kan over alles een vraag stellen (voorwaarde is dat de vraag wel over jou gaat en dat ze zo geformuleerd is, dat ja of nee het antwoord is) Over of je wel of niet beter een dutje kan gaan doen, over de aankoop van de roze of toch de gele trui, over eten, over een job, over een plan waar je mee loopt of een activiteit die je wilt gaan doen. Intuïtie is echt héél krachtig. Het is doodzonde dat we deze gave niet vaker gebruiken, laat staan aangeleerd krijgen. Vertrouw er maar op dat je steeds het antwoord krijgt dat klopt voor jou.

Aangekomen bij de bakker blijkt ie dicht! Maar hee, er is een broodautomaat! En uitgestapt blijkt die ook nog te kunnen praten: het is de bakker zélf die naast de automaat staat en zijn broden uitdeelt.

Ik betaal hem, ontvang het brood en feliciteer hem: "Wat een sympathieke broodmachine bent u!"

PS: Misschien voor de zekerheid wel oppassen met de vraag "Is deze paddenstoel eetbaar?"

RECENTE POSTS: