Karma koekies


Er zijn heel veel manieren om betaald te krijgen. Soms bouw ik een site voor iemand en krijg ik betaald in geld. Soms ruil ik mijn uren werk in voor een tegenprestatie. Zo heb ik afgelopen weekend een stuk van onze nieuwe badkamer verdiend. Soms word ik vergoed in iets heel moois wat mijn kind zegt. En soms krijg ik helemaal niks. Maar dat is eigenlijk niet waar. Want geven zélf is al een plezier en een rijkdom. Geven voedt mij en dat noem ik karma koekies;

We weten allemaal wel hoe karma werkt. Wie goed doet, goed ontmoet, boontje komt om z'n loontje. Je zaait iets door wat te doen, iets te zeggen, te denken en dat gaat als het ware met je mee (al iets dat rijpt in je hoofd, vaak niet eens bewust). Op een gegeven moment heeft het zaaien tot gevolg dat er wat groeit… het gevolg. Spreekt voor zich dat dit zowel negatief als positief kan werken. De hele crux zit er dan in om geen verwachtingen te hebben als je iets geeft. Zo heb ik ons oude bed op 2dehands gezet. Gisteren kwam een jongen het ophalen. Het bed was prima alleen bleek er op één kant schimmel te zitten. Het had al een tijdje in de schuur gestaan. Toen hij mij het geld aanbood zei ik dat ik het hem liever wilde geven. Daar werd hij blij van maar ik nog het meest. Ik bedacht me dat ik gelukkiger word van geven dan van geld. Zo heb ik mezelf een karma koekie gegeven. En weet je wat? Die smaken bijzonder lekker.

Trouwens toen ik dit aan het schrijven was verschenen er plotseling twee regenbogen boven ons huis én begon mijn man zomaar koekjes te bakken! Het werkt dus écht :-)

RECENTE POSTS: