De beste remedie tegen zaterdagblues:

Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat maar zaterdagochtend is het hier geen pretje in huis. De druk van de lange schoolweek moet eruit en dat ontaardt vaak in gegil, ruzie, huilpartijen en slaande deuren. Maar nu niet meer! Elke zaterdag trekken we steevast het bos in. Weer of geen weer!

In het bos heb je sowieso minder last van wind of regen door de beschutting van de bomen. Dus dat scheelt. En deze periode van het jaar is het feest! Alles barst van het leven en knalt naar buiten. Alle blaadjes dansen in het prille zonlicht en zijn op z'n "verst"....

We kruipen in holle boomstammen en spelen zelf voor boom. We ontdekken een echte poel met dikkopjes in. We lopen over bruggetjes en proberen de sloot zelf over te springen. Of ons evenwicht houden over een rollende boomstam (foto). En dan tussendoor tikkertje spelen en verstoppertje.

In verbinding met de natuur én met elkaar. En het vòòr en na effect op de kinderen is hallucinant.

RECENTE POSTS: